Który olej do włosów - dopasowanie do porowatości

Ktory olej do wlosow - dopasowanie do porowatosci

Czy porowatość włosów pomaga dobrać olej? Porowatość włosów to kosmetyczna wskazówka opisująca zachowanie powierzchni włosa, charakteryzująca się różną skłonnością do puszenia, utraty gładkości i reagowania na stylizację. Przy wyborze oleju do włosów liczą się też historia rozjaśniania, temperatura suszenia i…

Krótki manicure - elegancja na paznokciach do pracy

Krotki manicure - elegancja na paznokciach do pracy

Dlaczego krótkie paznokcie sprawdzają się w środowisku biurowym Krótki manicure to stylizacja naturalnej płytki, charakteryzująca się długością nieprzekraczającą zwykle 2-3 mm poza opuszek, gładkim kształtem i stonowanym kolorem. Przy pracy z klawiaturą, telefonem oraz dokumentami taki wybór łączy wygodę z…

Lakiery klasyczne wracają - manicure bez lampy weekendowo

Lakiery klasyczne wracaja - manicure bez lampy weekendowo

Lakier klasyczny czy hybryda - porównanie bez marketingowych skrótów Lakier klasyczny to kolorowy produkt do paznokci, charakteryzujący się schnięciem przez odparowanie rozpuszczalników, aplikacją bez lampy UV lub LED i łatwym usuwaniem zmywaczem. Na weekend sprawdza się szczególnie wtedy, gdy chcesz…

Krem pod oczy - czy różni się od kremu do twarzy

Krem pod oczy - czy rozni sie od kremu do twarzy

Czy okolica oczu potrzebuje osobnego kremu? Krem pod oczy może różnić się od kremu do twarzy konsystencją, zapachem i tolerancją, ale nie jest obowiązkowy dla każdej osoby. Jeśli łagodna formuła nie szczypie, nie wywołuje łzawienia i producent dopuszcza stosowanie w…

Kwas migdałowy - delikatna eksfoliacja dla wrażliwej cery

Kwas migdalowy - delikatna eksfoliacja dla wrazliwej cery

Kwas migdałowy: najważniejsze informacje w 60 sekund Kwas migdałowy dla cery wrażliwej to składnik z grupy alpha hydroxy acids, charakteryzujący się powierzchniowym działaniem złuszczającym, zastosowaniem w kosmetykach i potrzebą ostrożnego wdrażania. American Academy of Dermatology w materiałach aktualizowanych w 2024…

Kwas traneksamowy - nowy gracz na przebarwienia

Kwas traneksamowy - nowy gracz na przebarwienia

Kwas traneksamowy w kosmetykach - działanie na przebarwienia Kwas traneksamowy na przebarwienia to składnik kosmetyczny oznaczany jako Tranexamic Acid, stosowany w serum i kremach wspierających wyrównanie kolorytu skóry. American Academy of Dermatology wskazuje fotoprotekcję jako podstawę pracy z melasmą, dlatego…